Nieuws

Bezoek Tuchtcollege

We hopen er nooit te hoeven zitten, maar het is mogelijk. Het tuchtcollege behandeld klachten over medisch handelen van een individuele zorgverlener. Heb jij altijd al een zitting van het tuchtcollege willen bijwonen? Dat kan! Met s.v. Plexus gaan we 1 mei aan het eind van de ochtend/ begin van de middag naar Zwolle om daar een zitting bij te wonen, over een zaak die voor het tuchtcollege verschijnt. Welke zaak dat zal zijn, kunnen we ter zijner tijd bekend maken, omdat het regionaal tuchtcollege hier nu nog geen zich op  heeft.

Even een voorbeeld van een zaak die kan voorkomen:

Klacht tegen huisarts. Klaagster is bij verweerder (huisarts) onder behandeling geweest vanwege klachten van uitslag de flank. Verweerder heeft toen direct de diagnose gordelroos gesteld.
De klacht houdt in dat verweerder: 

  • 1)  Niet adequaat heeft gereageerd op de gordelroosklachten van klaagster en haar met
    een pot zalf naar huis heeft gestuurd. Hij had haar een injectie of pillen moeten voorschrijven; hij heeft daarnaast geen aanvullend onderzoek gedaan ter bevestiging van de diagnose; 
  • 2)  Ten onrechte in de patiëntenkaart van klaagster heeft vermeld dat zij glaucoom en epilepsie zou hebben.

Lijkt jouw het leuk om mee te gaan en wil jij 5 kwaliteitspunten verdienen? Schrijf je dan snel in via de activiteitenkalender GGM!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze samenwerkingspartners